Cats of the clans pdf

Serie 1, 2, 3, 4 en 5 bestaan uit zes delen. Erin Hunter is nu bezig aan de zesde serie. Rufus, hij woont tegenover het bos. Op een avond cats of the clans pdf hij een droom.

Hij is daarin in het bos. Hij is verlost van zijn halsband, ruikt muis en weet hem bijna te vangen, maar dan wordt hij wakker. Hij loopt naar buiten en gaat op de rand van het hek zitten. Hij verlangt ernaar om het bos in te gaan en wanneer de kat over het hek springt, hoort hij een heel vertrouwd gemiauw. Het is zijn beste vriend Vlekje. Vlekje waarschuwt hem voor de wilde katten in het bos, maar Rufus gaat er toch in. Daar hoort hij een muis en probeert hem te vangen.

Rufus zegt dat hij er over moet nadenken en heeft de volgende ochtend haar aanbod geaccepteerd en wordt een leerling van de donderclan, hij ontvangt de naam Vuurpoot. Later aan het einde van boek 1 krijgt hij zijn krijgersnaam Vuurhart, terwijl Grijspoot Grijsstreep wordt genoemd. In de verhalen gaat hij de strijd aan met verschillende problemen, van Clan overtredingen tot de kat Tijgerklauw, die zijn ergste vijand wordt want hij wil de macht over het hele woud en alle Clans uitroeien. Maar het loopt uit de hand. Vuurhart neemt de plaats van Blauwster in aan Vierboom. Hij is commandant benoemt door Tijgerklauws verraad. Aan het einde van de serie wordt Vuurhart leider en zijn naam verandert in Vuurster.

Er ontstaat grote rampspoed voor de Clans. Terwijl zij op reis zijn is de ondergang al begonnen in het woud. Ze komen aan bij katten die wel heel vreemde gewoontes hebben. Diezelfde katten blijken veel interesse te hebben in Stormvacht, terwijl ze bij de stamkatten blijven gebeurt er iets wat hun levens voorgoed zal veranderen. Daarin geeft Vederstaart haar leven voor de Stam van het Stromend Water door het doden van de bergleeuw Scherptand.

Wanneer de katten terugkeren naar huis, moeten ze een nieuw thuis voor de Clans zoeken of anders zullen ze allemaal mee genomen of vernietigd worden door tweebenen. Ze moeten een lange reis maken en komen terug bij de stamkatten. Daar verlaat een kat de clankatten. Dat is Stormvacht, want hij is verliefd geworden op Beek, een Stamkat. Na een lange vermoeiende tocht komen ze aan bij een heel groot meer.

scroll to top