Henri nouwen compassion pdf

Een scène die Nouwen vaak in zijn boeken beschrijft, henri nouwen compassion pdf name in Eindelijk thuis. Henri Nouwen werd geboren in Nijkerk. Hier wordt een thuis geboden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Nouwen ging helpen met de verzorging van Adam en werd zijn vriend. Hij hield daar drie preken met als overkoepelend thema: “U bent geliefd”. Nouwen stelde contact met God, of het hogere, voorop. Ook zette hij aan tot het contemplatieve gebed.

Ondanks dit had hij, volgens eigen zeggen, veel moeite met zijn eigen verlossing door het geloof. Een heilige diplomaat of diplomatieke heilige? Henri Nouwen wilde liefst zijn vader in leeftijd overtreffen en 100 jaar worden. Op zijn 60ste besefte hij dat hij nu wel over de helft zou zijn. 1996, zijn onverwachte sterfjaar, minimeditaties, die volgens vele reacties ijlings dienden te worden gebundeld en volgens even zovele anderen ergerlijk waren van de clichés. Toen hij zijn inmiddels hoogbejaarde vader vroeg wat die ervan vond antwoordde deze: “De ene is beter dan de andere. In zijn nagelaten dagboek erkent Henri de dodelijke zuinigheid van zijn vaders oordeel.

Zijn vriend Michael Ford heeft dit bevestigd. In het Huis van de Heer, Lannoo, 1990. The Ultimate Gift, uit het Engels, Lannoo 1993. Kun je de beker drinken? Engels, postuum, opgedragen aan ‘Adam Arnett.

Henri Nouwen en Yushi Nomura, 2003. Registreer u vooral en meld u aan. Dit is echter niet vereist. Een lijst met recente wijzigingen in deze wiki. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 okt 2017 om 15:37. Wikipedia editor’s personal feelings about a topic.

scroll to top